Kryptovaluutoilla säästämisen hyödyt ja haitat

••••••••••

Teksti on alun perin julkaistu Iltalehdessä 12.4.2022.


Voiko kryptovaluuttoihin sijoittamalla säästää ja miten säästöt pysyvät turvallisesti tallessa?

Moni on tottunut säästämään siirtämällä oman pankkinsa käyttötililtä tietyn summan kuussa säästötilille. Jotkut säästävät myös käteistä tai vaikka arvokkaita koruja.

Nykyään yksi vaihtoehto säästämiselle on kryptovaluuttoihin sijoittaminen. Listasimme syyt, miksi säästöjen siirtäminen kryptoihin on hyvä vaihtoehto ja mitä siinä täytyy ottaa huomioon.

Kryptovaluuttojen hyödyt säästöjen säilyttämiseksi

Jotta voit aloittaa säästämisen kryptovaluutoilla, on ensin valittava yritys, joka säilyttää kryptojasi niille tarkoitetulla tilillä eli lompakossa.

Coinmotion tarjoaa turvallisen, luotettavan ja helpon paikan kryptojen säilyttämistä varten. Coinmotion tarjoaa myös kätevän prepaid debit -pankkikortin, jonka avulla kryptolompakossa olevia säästöjä voi käyttää tavallisen kortin tapaan esimerkiksi verkko-ostosten tekemiseen, ruokaostosten maksamiseen ja pankkiautomaattinostoihin.

Korkojen vuosituotto on korkea

Vakaavaluutat (stablecoins) ovat kryptovaluuttoja, joiden arvo on sidottu perinteisen valuutan, kuten Yhdysvaltain dollarin arvoon. DeFi (decentralized finance) tarkoittaa hajautettua rahoitusta, joka mahdollistaa myös esimerkiksi korkojen kerryttämistä kryptosijoituksille.

Vakaavaluuttojen arvo on siis taattu pysymään tasaisena toisin kuin monien muiden kryptovaluuttojen. Lisäksi koron vuosituotto on monissa vakaavaluutoissa korkea, jopa 4 ja 12 prosentin välillä. Tällä hetkellä perinteisellä pankkisektorilla kotimaisten pankkien tarjoamat talletuskorot eivät yleisesti ottaen yllä edes 0.5 prosentin tasolle.

Coinmotion korkotili on palvelu, jonka kautta voit ansaita kryptovaluutoillesi korkoa lainaamalla niitä markkinoille. Tällä hetkellä esimerkiksi USDC -vakaavaluutalle maksettava korko on 5,5 prosenttia vuositasolla.

Coinmotion korkotilillä vakaavaluutoille ansaittavien korkojen vuosituotto on siis reilusti korkeampi kuin tavallisten pankkien säästötileillä ja tarjoaa sitä kautta parempaa inflaatiosuojaa.

Kryptojen vaihtaminen ja niihin sijoittaminen on helppoa

Jos haluat kasvattaa sijoituksiasi, laajentaa sijoitussalkkuasi tai huomaat jonkun kryptovaluutan olevan erittäin tuottoisa, voit näppärästi vaihtaa tai sijoittaa vaikka osan vakaavaluuttana olevista säästöistäsi toiseen kryptovaluuttaan. Säästöt on mahdollista tallettaa myös kryptolompakkoon, joka ei kerrytä korkoa.

Varojen siirtäminen Coinmotionista pankkitilillesi tai toisin päin on vikkelää. Esimerkiksi Coinmotionilla voit tallettaa kryptoja muista palveluista ja lähettää ja vastaanottaa varoja muiden käyttäjien kanssa ilman siirtokustannuksia.

Jos kaipaat turvallista säilytyspaikkaa, harkitse Coinmotionin Säilö-tiliä. Se on aikalukollinen säilytyspalvelu, joka lisää tilisi turvallisuutta. Säilöön voit tallettaa haluamasi määrän valuuttaa ja asettaa niiden nostamiselle aikalukon, joka kestää 12 tunnista 30 päivään. Tililtä ei voi siis nostaa varoja tällä aikavälillä, mikä tekee tilistäsi entistä turvallisemman.

Huomioi nämä, ennen kuin sijoitat

Valitse turvallinen varojen säilyttäjä

Koska kryptovaluutat ovat virtuaalisia valuuttoja, ne eivät ole immuuneja kyberhyökkäyksille tai muulle rikollisuudelle. Palveluntarjoaja, jonka hallinnoimassa lompakossa kryptosi ovat, voi joutua hakkeroinnin uhriksi.

Luotettavat ja turvalliset palveluntarjoajat ovat kuitenkin varautuneet kaikkeen. Coinmotion on Euroopan ensimmäinen yritys, joka on saanut maksulaitoksen toimiluvan ja on virallisesti rekisteröity virtuaalivaluuttapalvelun tarjoaja. Lisenssin ja rekisteröinnin yritykselle on myöntänyt Suomen Finanssivalvonta. Lupien saamiseksi yrityksen on pitänyt läpäistä useita turvallisuuteen liittyviä auditointeja sekä kontrolleja.

Lisäksi Coinmotionin tilit tukevat kaksivaiheista todennusta tilille kirjautumisessa, mikä hankaloittaa merkittävästi yrityksiä väärinkäytölle. Kaksivaiheisen todennuksen ollessa käytössä pelkät tilin käyttäjä- ja salasanatiedot eivät riitä kirjautumiseen ja tilin käyttämiseen.

Tuotoista on maksettava veroa

Virtuaalivaluuttojen kaupankäynnistä ja louhinnasta saadut tulot ovat Suomessa veronalaisia. Vaikka virtuaalivaluuttoja ei luokitella verotuksessa arvopapereiksi, on verotuksessa paljon samankaltaisuuksia.

Virtuaalivaluutan käytöstä tai vaihtamisesta saatu tulo verotetaan luovutusvoittona, joka on pääomatuloa. Verotettavaa tuloa syntyy esimerkiksi kun vaihdat virtuaalivaluuttaa euroiksi tai muuhun viralliseen valuuttaan, kun ansaitset virtuaalivaluutoillesi korkoja, vaihdat kryptovaluuttaa toiseen kryptovaluuttaan, maksat virtuaalivaluutalla laskuja tai ostat sillä tavaroita tai palveluja.

Kiinnostaako säästämisen tai sijoittamisen aloittaminen kryptoilla?

Jos olet valmis säästämisen tai sijoittamisen aloittamisen kryptovaluuttojen avulla, Coinmotion on hyvä paikka aloittaa. Palvelu tarjoaa turvallisen paikan kryptovaluuttojen ostamiseen, myymiseen ja säilyttämiseen.

Mikäli sinulla on tarvetta yksilöllisempään palveluun, antavat Coinmotionin Coinmotion Wealth:in asiantuntijat konsultaatiota ja neuvontaa kryptovaluuttamarkkinoihin ja Coinmotionin palveluihin liittyen. Yksilöllisen kaupankäynnin kautta on esimerkiksi mahdollista hankkia palvelun ulkopuolisia kryptovaluuttoja.

Jaa artikkeli:

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
vanhin
uusin eniten äänestetty
Inline Feedbacks
View all comments

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp