cryptomeme

De bästa kryptomemes just nu

Innehållsförteckning

••••••••••



Krypto-memes är verkligen helfestliga på internet (ändrade mig). Samtidigt behöver du inte vara kryptonerd för att tycka de är kul. Jag kan samlat nya och även lite äldre krypto-memes och förklarat var det är som är så kul. Nu kör vi!

1. Carlos Matos & “BitConneeeeeeeect”

Låt oss börja med den här odödliga krypto-memen. Under den stigande marknaden 2017 gick BitConnect från 0,17 $ till att toppa på 436 $ och bli en av topp 20 kryptovalutor i världen. BitConnect, var dock en klassisk kryptobluff. Projektet garanterade vinster på minst 91 %. Därför var det svårt att inte vara skeptisk. Men, många människor föll för det och BitConnect blev en av de största krypto-bluffarna i historien.

BitConnect producerade förmodligen en av de bästa memes i krypto när Carlos Matos visade sig på företagets första årliga ceremoni i Thailand. Carlos verkade från början bara vara en investerare i det här projektet. Men Matos blev ansiktet utåt för krypto-bluffar. Som krypto-entusiast placerar jag den här memen i min mapp med “de absolut bästa”.

För att läsa mer om Carlos, se den här nyligen intervjun med honom.

2. Ethereums bränsleavgifter och krypto-memes

Ethereums bränsleavgifter har ökat dramatiskt under den här positiva utvecklingen. Men vad är det egentligen, Ethereums bränsleavgift?

Ethereums nätverk använder ett konsensusprotokoll som kallas PoW (Proof-of-work). Som resultat av det kan nätverket endast hantera ett begränsat antal transaktioner per sekund. Därför validerar miners högre betalda transaktioner först. För att sätta det i perspektiv så betalade en skrivare över 80 $ för en enda affär på Uniswap. Med andra ord är avgifterna enorma idag.

För att Ethereums nätverk ska fungera för vanliga människor måste det vara snabbare och mer kostnadseffektivt än det är idag. Därför uppkom debatten om “ETH-Killers” som är snabbare än Ethereums nätverk, men de är oftast mer centraliserade. Binance Smart Chain är ett exempel på det.

Dessa memes kommer inte att få någon status som “absolut bäst” såvida inte Ethereums team lyckas levererar en skal-lösning för Eth2.0.

ethereum Crypto Memes

3. Bitcoin är en bubbla.

Det är tydligt att beviset för att Bitcoin inte har något värde, är priset på 30 000 – 50 000 € stycke under 2021. Bitcoin kallas ofta “en bubbla” som bara väntar på att spricka och att priset då går ner till noll. Det jämförs gärna med den ökända Tulpanfebern.  Se bilden nedan om olika bubblor i förhållande till Bitcoin. 

price relative to bitcoin

En bibbla är något liknande, som stannar på noll efter kraschen. Bitcoin har ökat minst 3 gånger, minst 4.

För inte så länge sedan gick den norske miljardären Øystein Stray Spetalen från att säga att “Bitcoin är en nonsensvaluta” till att investera 50 miljoner USD på en vecka. Han gick även med i styrelsen i Norges största kryptoväxlingsföretag.

Vem det än var som övertalade Øystein om Bitcoin, vi skulle behöva någon sådan som övertalar Peter Schiff också.

4. Peter Schiff och krypto-memes

Peter Schiff är en amerikansk aktiemäklare, finanskommentator och radioprofil. Han säljer även guld och tycker helt uppenbart också att guld är en bättre tillgång än Bitcoin.

Som ett resultat har Peter haft ett antal helt otroliga debatter med krypto-entusiaster över Twitter. Vid Kv1 2021, har Bitcoin verkligen slagit guld med hästlängder i fråga om fiat-intäkter. Det inspirerade till ett stort antal memes om Peters försvar av guldet, i förhållande till Bitcoin.

Till och med Peters son, Spencer Schiff köpte Bitcoin och försökte få fadern att byta åsikt om BTC. Men så vitt vi vet har Spencer Jr. misslyckats i sina försök. Men vi tror alla att Peter Schiff i hemlighet har investerat i Bitcoin – för säkerhets skull.

meme

5. Mynt-lösa och krypto-memes

Mynt-lösa är människor som inte vill äga, eller köpa Bitcoin och som är avundsjuka på andras kryptointäkter. När du hör saker så som “Bitcoin är en bluff” eller “Bitcoin har inget värde”, då är sannolikheten stor att du är i närheten av en mynt-lös. De är övertygade om att “alla som investerade i Bitcoin kommer att förlora alla sina pengar när de går ner till noll”. Det låter ju logiskt. Men, jag betvivlar att det är möjligt. Oavsett kommer sanna Bitcoinvänner  HÅLLA fast vid sin portfölj.

6. Elon Musk och krypto-memes

Teslas VD Elon Musk har grejat med kryptorymden sedan början av 2021. Han började tweeta memes om Dogecoin. Dogecoin skapades från början som ett betalningssystem som är direkt. roligt och fritt från traditionella bankavgifter. Det här kryptomyntet har Shiba Inus hundansikte från “Doge”-memen som sin loggo och namne. Senare har Dogecoin utvecklats till kryptons “meme-mynt”.

Givetvis har Dogecoins pris skjutit i höjden efter att en av världens rikaste män tweetar om det upprepade gånger. Men Dogcoin handlas för närvarande till 0,2 $ enligt Coinmarketcap. Kommer den att landa på månen trots allt?

elon mask meme

7. “När når den månen?”

En fråga som kommer upp ofta när man pratar om krypto-projekt och Bitcoin. Den som frågar vill ofta veta när ett särskilt mynt kommer att öka dramatiskt i värde, i förhållande till fiat-valutan. Här är en musikvideo om när man når månen

.

Lil Bubble - When Moon? (Mad World - Bitcoin Parody)

8. Metaverse och Mark Zuckeberg

Facebook blivit allmänt kritiserat för att samla in människors information. Du kanske inte vet det, men Facebook vet mycket om dig. Vilka saker du gillar, vad du gillar att se och vilka du är vänner med m.m. För att bara nämna några få saker.

Nu tar Facebook nästa steg mot “Metaverse”. När Mark Zuckerberg introducerade Facebooks metaverse gick meme-drevet bland kryptomänniskorna. I krypto värde-decentraliserade människor plattformar, så att ett enda företag inte kan ha kontroll över dess användare Människor tvivlar på att Facebooks Metaverse kommer att decentraliseras.

metaverse crypto meme

9. NFT-flippers tjänar mer pengar från källaren än fondmäklarna på Wall Street

Det är roligt för att det är sant. Många människor har blivit extremt rika genom att bara köpa allmänna NFT:s på Opensea från anonyma aktörer. Sälj dem sedan till ett högre pris efter några veckor. Här är en “*lol*-bild:

NFT meme

Krypto-meme-bonus: Non-fungible Tokens (NFTs)

Hur Nyan Cat såldes för 600 000 $ som NFT

Det här inte en riktigt meme, men jag ville ha med den ändå. Den här sketchen förklarar NFT:er, gjord av Saturday Night Live och fångar det rätt bra. Var noga med att se den även om du redan vet var NTF:er är. Sketchen gör ett uttalande om att krypto kommer att bli “mainstream”.

NFT:er – SNL

10. “Jag är här för tekniken”

Ärligt talat. 99 % av kryptoinvesterarna är här för att tjäna mycket pengar. När nedgången är ett faktum så försvinner de. Efter uppgången 2017 kallades nedgången “Kryptovintern”. Många människor försvann och så kommer det säkert att bli efter den här cykeln också. Det är bara de som är sanna entusiaster som kommer att hålla ut och “HÅLLA” kvar. Är du en av dem?

bitcoiners  crypto meme

Därför, medan många pratar om ETH, BTC och andra kryptovalutor som defensiva hävstänger mot inflation, ser inte människor dem som några säkra tillgångar. Köp aldrig mer krypto än du har råd att förlora. Klicka här för att läsa mer om hur man köper ETH, BTC och andra kryptovalutor på ett säkert sätt.

Läs mer: Ethereum kurs


Den här artikeln utgör inte några investeringsrekommendationer, och ska inte heller tolkas som sådana. Att göra förtjänster på marknader kräver oftast djupt rotad kunskap och många års erf.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Table of Contents