Sui nyt Coinmotionissa

Sui Network (SUI): Entisten Facebook-työntekijöiden luoma uusi lohkoketju

••••••••••

Mietitkö koskaan, miten internetin käyttö voisi olla helpompaa ja turvallisempaa? Entä jos voisit hallita digitaalista omaisuuttasi yhtä vaivattomasti kuin fyysistä? Sui Network (SUI) pyrkii vastaamaan näihin kysymyksiin. Tutustutaan yhdessä tähän uuteen tulokkaaseen ja selvitetään, miksi se herättää kiinnostusta sijoittajien ja teknologia-asiantuntijoiden keskuudessa.

Käymme läpi Suin teknologian perusidean, sen ominaisuudet ja mahdollisuudet muuttaa tapaamme käyttää internetiä. Tutustumme myös SUI-tokenin rooliin ja pohdimme, miten Sui voi vaikuttaa tulevaisuuden sovelluksiin.

SUI Network selitettynä

Mikä on Sui (SUI)?

Sui Network on vuonna 2023 julkaistu lohkoketju, jonka perustivat entiset Metan (aiemmin Facebook) työntekijät. Sen juuret ulottuvat Diem-hankkeeseen, joka pyrki luomaan uuden vakaavaluutan.

Diem-projekti, jonka Meta alun perin lanseerasi nimellä Libra, kohtasi merkittävää vastustusta sääntelyviranomaisilta ympäri maailmaa. Vaikka Diem oli teknisesti valmis, Yhdysvaltojen viranomaiset eivät antaneet sille toimintalupaa. Vuonna 2022 Meta myi Diemin omaisuudet, mikä johti hankkeen päättymiseen.

Osa Diemin tiimissä työskennelleistä kehittäjistä ei kuitenkaan luovuttanut. He perustivat Mysten Labsin ja loivat Sui Networkin, joka hyödyntää Diemille kehitettyä Move-ohjelmointikieltä. Näin Diemistä saatu kokemus ei mennyt hukkaan, vaan auttoi lupaavan lohkoketjuteknologian kehittämisessä.

Sui Networkin synty

Sui sai alkunsa Diem-hankkeen päätyttyä. Mysten Labsin tiimi ymmärsi, että he voisivat hyödyntää osaamistaan uuden alustan kehittämisessä. Tavoitteena oli ratkaista hajautetun internetin eli Web3:n haasteita.

Sui Network julkaistiin 3. toukokuuta 2023 perusteellisen testausjakson jälkeen. Testaus auttoi kehittäjiä hiomaan teknologiaa ennen virallista käyttöönottoa. Suin keräsi merkittävän 300 miljoonan dollarin rahoituksen. Tämä nosti yrityksen arvon 2 miljardiin dollariin pian perustamisen jälkeen.

Suin kehitystä tukivat monet tunnetut kryptoyritykset ja sijoittajat. Mukana olivat esimerkiksi Coinbase Ventures, Jump Crypto, a16z ja Circle Ventures.

SUI coin ohkoketjun ominaisuudet

Suin keskeiset ominaisuudet

Sui Network ei ole vain tekninen innovaatio, vaan se voi oikeasti muuttaa tapaamme käyttää internetiä. Katsotaan muutamia mahdollisia käyttökohteita:

  1. Peliteollisuus: Peliteollisuudessa Sui mahdollistaa sen, että pelaajat voivat vaihtaa pelin sisäisiä esineitä turvallisesti ja helposti. Ei enää monimutkaisia kaupankäyntiprosesseja, vaan kaikki sujuu näppärästi.
  2. DeFi (hajautettu rahoitus): Sui voi tehdä lainaamisesta, säästämisestä ja sijoittamisesta helpompaa ilman perinteisiä välikäsiä. Kuka tahansa voi päästä mukaan.
  3. NFT:t ja digitaalinen omaisuus: Sui voi parantaa digitaalisen taiteen ja keräilyesineiden hallintaa ja kaupankäyntiä.
  4. Sosiaalinen media: Sui voisi mahdollistaa alustat, joissa käyttäjillä on parempi hallinta omasta datastaan.

Lohkoketjuteknologian tulevaisuus näyttää Suin myötä kiinnostavalta. On kuitenkin hyvä muistaa, että teknologian todellinen potentiaali selviää vasta ajan myötä ja käytännön sovellusten kautta.

SUI vs. muut Lohkoketjut

Vertaillaan SUI Networkia muihin suosittuihin lohkoketjuihin kuten Ethereumiin ja Solanaan.

  1. Nopeat transaktiot: Sui pystyy käsittelemään tuhansia transaktioita sekunnissa.
  2. Lyhyt viive: Transaktiot vahvistuvat nopeasti.
  3. Hyvä skaalautuvuus: Sui mukautuu käyttäjämäärän kasvuun tehokkaasti.
  4. Energiatehokkuus: Sui kuluttaa vähemmän energiaa kuin monet perinteiset lohkoketjut.

OminaisuusSUIEthereumSolana
Transaktion nopeus6000 TPS15 TPS65 000 TPS
KonsensusmekanismiPoS/DPoSPoW/PoSPoH/PoS
TransaktiomaksutMatalaKorkeaMatala
TPS = Transaktioita sekunnissa
SUI coin kurssi

SUI-token: Suin ekosysteemin perusta

SUI-token on Sui-lohkoketjuverkoston keskeinen osa, jolla on useita tärkeitä tehtäviä ekosysteemissä. Ensisijaisesti se toimii maksuvälineenä transaktioiden kaasumaksuihin ja datan tallentamiseen. Jokainen verkossa tapahtuva toiminto, kuten kaupankäynti tai sovellusten käyttö, vaatii SUI-tokeneita.

SUI-tokenilla on merkittävä rooli myös verkon turvaamisessa. Suin verkko toimii PoS-mekanismilla, jossa tokenin omistajat voivat lukita SUI-tokeneitaan verkon käyttöön. Tämä lukitseminen oikeuttaa heidät osallistumaan verkon toiminnan varmistamiseen. Samalla he saavat palkkioita panoksestaan.

Lisäksi SUI-token toimii hallintotyökaluna. Tokenin omistajat voivat äänestää tärkeistä päätöksistä, kuten protokollan päivityksistä tai uusista toiminnallisuuksista. Tämä luo demokraattisen järjestelmän, jossa käyttäjät vaikuttavat suoraan Suin kehitykseen.

SUIn arvo ja likviditeetti vaihtelevat markkinoiden mukaan. Tokenia voidaan käyttää laajasti erilaisissa sovelluksissa, kuten hajautetuissa pörsseissä (DeFi), lainauspalveluissa ja peleissä.

Suin ekosysteemissä on kehitetty erityisiä työkaluja, kuten zkLogin ja sponsoroidut transaktiot, jotka helpottavat uusien käyttäjien pääsyä verkkoon. Esimerkiksi zkLogin mahdollistaa kirjautumisen Suin sovelluksiin ilman perinteisiä kryptolompakoita.

SUI-tokenin enimmäistarjonta on 10 miljardia, joista noin 5 % oli liikkeellä verkon lanseeraushetkellä. Loput tokenit jaetaan ajan myötä ylläpitämään verkon vakaata kasvua.

Aloita sijoittaminen jo tänään
Bitcoin Litecoin Ethereum AAVE USDC Stellar Ripple

Liity Coinmotioniin ja aloita sijoittaminen minuuteissa!

Suin erikoisuus: Move-ohjelmointikieli

Move-ohjelmointikieli on Suin tärkeä ominaisuus. Se on suunniteltu erityisesti digitaalisen omaisuuden turvalliseen hallintaan ja siirtämiseen.

Move-kielen edut

  • Turvallisuus: Move sisältää ominaisuuksia, jotka suojaavat yleisiltä haavoittuvuuksilta.
  • Resurssien hallinta: Move käsittelee digitaalista omaisuutta tehokkaasti ja turvallisesti.
  • Tehokkuus: Move on optimoitu toimimaan nopeasti ja sujuvasti.

Kehittäjille Move tarjoaa työkalut innovatiivisten sovellusten luomiseen. Tämä voi houkutella uusia projekteja Suihin, mikä puolestaan voi lisätä SUI-tokenien kysyntää.

SUI Network - tulevaisuus

Yhteistyösopimukset

Sui Network on solminut merkittäviä yhteistyösopimuksia, jotka lisäävät sen näkyvyyttä niin lohkoketjualalla kuin laajemminkin.

Oracle Red Bull Racing -yhteistyö: Vuonna 2023 Sui Networkista tuli Oracle Red Bull Racing -tiimin virallinen lohkoketjukumppani. Tämä monivuotinen yhteistyö pyrkii tarjoamaan Formula 1 -faneille mukaansatempaavia digitaalisia kokemuksia Sui-lohkoketjun avulla. Yhteistyö tuo esiin Sui-teknologian potentiaalin luoda reaaliaikaisia digitaalisia keräilyesineitä ja fani-aktiviteetteja.

Korea Blockchain Week -kumppanuus: Vuonna 2024 Sui Network nimettiin viralliseksi kumppaniksi Korea Blockchain Week -tapahtumalle, joka on yksi Aasian suurimmista lohkoketjutapahtumista.

USDC-stablecoin ja Circle: Sui on solminut strategisen kumppanuuden Circle-yhtiön kanssa, joka vastaa USDC-stablecoinista. Tämä yhteistyö mahdollistaa USDC:n integraation Suin verkkoon sekä lohkoketjujen välisen siirtoprotokollan (Cross-Chain Transfer Protocol, CCTP) käyttöönoton. CCTP parantaa verkon yhteentoimivuutta muiden lohkoketjujen, kuten Ethereumin ja Solanan, kanssa.

Miten pääset alkuun Suin kanssa?

Jos kiinnostuit Suista, tässä muutama tapa tutustua siihen tarkemmin:

  1. Tutustu materiaaleihin: Lue Suin virallista dokumentaatiota ymmärtääksesi teknologiaa paremmin.
  2. Seuraa kehitystä: Liity Suin virallisille sosiaalisen median kanaville ja foorumeille pysyäksesi ajan tasalla.
  3. Kokeile kehittämistä: Jos olet kiinnostunut ohjelmoinnista, voit tutustua Move-kieleen.
  4. Harkitse sijoittamista: Jos uskot Suin potentiaaliin, voit harkita SUI-tokenien hankkimista. Muista kuitenkin aina sijoittamisen riskit.
  5. Osallistu yhteisöön: Suilla on kasvava yhteisö. Osallistumalla keskusteluihin voit oppia lisää ja verkostoitua muiden kiinnostuneiden kanssa.

SUI coin price prediction

Sui Networkin mahdollisuudet kryptomaailmassa

Sui Network on osoittautunut erittäin lupaavaksi lohkoketjuprojektiksi, joka keskittyy erityisesti nopeuteen, skaalautuvuuteen ja käyttäjäkokemukseen.

Tärkeimmät pointit:

  • Sui tarjoaa nopeat transaktiot ja hyvän skaalautuvuuden.
  • Move-ohjelmointikieli mahdollistaa turvallisen ja tehokkaan sovellusten kehittämisen.
  • SUI-token on keskeinen osa verkon toimintaa ja hallintoa.
  • Suilla on potentiaalia vaikuttaa moniin aloihin, kuten peleihin, rahoitukseen ja digitaaliseen omistajuuteen.
  • Teknologia on vielä uutta, ja sen todellinen potentiaali selviää ajan myötä.

Suin menestys riippuu kuitenkin monista tekijöistä, kuten kehittäjien ja käyttäjien kiinnostuksesta sekä kilpailevien teknologioiden kehityksestä.

Kuten aina kryptomaailmassa, on tärkeää tehdä oma tutkimustyö ja ymmärtää sekä mahdollisuudet että riskit ennen sijoituspäätösten tekemistä.

Sui Crypto [SUI] Explained Simply For Beginners

Sui Network – usein kysytyt kysymykset

Mikä erottaa Sui Networkin muista lohkoketjuista?


Sui erottuu erityisesti rinnakkaisella transaktioiden käsittelyllään, mikä mahdollistaa nopeat transaktiot ja hyvän skaalautuvuuden. Lisäksi sen Move-ohjelmointikieli on suunniteltu erityisesti digitaalisen omaisuuden turvalliseen hallintaan.

Miten voin hankkia SUI-tokeneita?


SUI-tokeneita voi hankkia kryptovaluuttapalveluiden kautta, kuten Coinmotionista. Tarkista aina pörssin luotettavuus ja varmista, että ymmärrät kryptosijoittamisen riskit ennen ostamista.

Onko Sui Network turvallinen?


Sui on suunniteltu turvallisuus edellä, ja sen Move-kieli sisältää ominaisuuksia, jotka auttavat ehkäisemään yleisiä haavoittuvuuksia. Kuten kaikki uudet teknologiat, se voi sisältää myös tuntemattomia riskejä.

Mitkä ovat Sui Networkin suurimmat haasteet?


Suin suurimpia haasteita ovat laajan käyttöönoton saavuttaminen, kilpailu muiden lohkoketjujen kanssa ja mahdolliset sääntelyyn liittyvät kysymykset.

Miten voin osallistua Sui Networkin kehitykseen?


Voit osallistua kehitykseen monin tavoin: opettelemalla Move-kieltä ja kehittämällä sovelluksia, osallistumalla yhteisön keskusteluihin ja ehdottamalla parannuksia, tai yksinkertaisesti käyttämällä Suille rakennettuja sovelluksia.

Aloita sijoittaminen jo tänään
Bitcoin Litecoin Ethereum AAVE USDC Stellar Ripple

Liity Coinmotioniin ja aloita sijoittaminen minuuteissa!


Vastuuvapauslauseke: Esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajien omia, eikä niitä voida pitää Coinmotionin virallisina kantoina. Annetut tiedot voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta markkinan nopean vaihtelun vuoksi. Artikkeleissa esitettyjä tietoja tai näkemyksiä ei tule koskaan tulkita suosituksiksi tai sijoitusneuvonnaksi.

Jaa artikkeli:

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
vanhin
uusin eniten äänestetty
Inline Feedbacks
View all comments

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp