crypto technical analysis coinmotion

Tekninen analyysi (viikko 31/2021): Bitcoin vastaan Ethereum

••••••••••

Viikon 31 tekninen analyysi vertailee Bitcoinia ja Ethereumia, perehtyen niukkuuteen, EIP-1559-päivitykseen, PoS-protokollaan ja muihin ominaisuuksiin.

Bitcoin vastaan Ethereum: Korrelaatio ja fundamentit

Luultavasti yksi eniten kuultuja kysymyksiä uusien sijoittajien suunnalta on: “Pitäisikö minun ostaa Bitcoinia vai Ethereumia?” Nämä kaksi johtavaa digitaalista assettia ovat fundamentaalisesti hyvin erilaisia, vaikka niiden hintakorrelaatio on ollut vahva viime vuosina. Vuoden 2017 bull-syklissä ETH/BTC-korrelaatio oli vain 0,41, nousten yli 0,8:saan vuosien 2018 ja 2020 välillä. Vuonna 2021 ETH/BTC-korrelaation keskiarvo on ollut 0,73.

ETH/BTC-korrelaatio:

2016: 0,004

2017: 0,41

2018: 0,8

2019: 0,85

2020: 0,81

2021 YTD: 0,73

Lisääntyneestä korrelaatiosta huolimatta nämä kaksi johtavaa kryptovaluuttaa eroavat toisistaan huomattavasti teknisellä tasolla: Bitcoinin arvolupaus on olla niukka, ominaisuuksiltaan kultaa mukaileva assetti. Kun taas Ethereum on enemmän hajautetun rahoituksen (DeFi) ekosysteemi. Bitcoinin sisäänrakennettu niukkuus pohjautuu sen maksimimäärään, 21 miljoonaan yksikköön. Vaikka Ether-yksiköiden määrä kasvaa edelleen, tulevat päivitykset, mukaan lukien EIP-1559, tekevät siitä niukan.

ETH/BTC korrelaatio

Digitaalinen kulta vai DeFi-kassavirta?

Kuten aiemmin mainittu, Bitcoinin edut ovat sen niukkuudessa ja potentiaalissa kullan korvaajana, lisäksi Bitcoinia tullaan skaalaamaan tulevaisuudessa Layer 2-tason Lightning-verkolla. Kuten fyysinen kulta, Bitcoin ei generoi kassavirtaa ja sijoittaja yleensä hankkivat sitä buy&hold-strategialla, olettaen niukkuuden toimivan draiverina arvonnousulle.

Ethereumin lähestymiskulma on ollut täysin erilainen, koska ETH generoi kassavirtaa tokenin omistajille, steikkauksen (staking) ja tulevan PoS-struktuurin kautta. “Ethereum: A Store of Value with Cash Flow”-raportti ennustaa $19,8 miljardin nettotuloa Ethereumille vuonna 2022 ja kassavirtalaskelmalla 16 770 USD:n yksikköhintaa ETH-tokeneille. Instituutiot kuten Pantera Capital ovat ennustaneet Bitcoinin hinnan nousevan sataan tuhanteen dollariin lähivuosien aikana.

Kuten aiemmin mainittu, Ethereumin niukkuus tulee lisääntymään, verkon päivittyessä EIP-1559-protokollaan. Ethereum tulee saavuttamaan tarjontahuippunsa alkuvuonna 2022, yksiköiden määrän noustessa maksimissaan 119,4 miljoonaan. Alkuvuonna 2022 on tarkoitus implementoida myös vaihto PoW- ja PoS-järjestelmien välillä.

Vaikka Ethereum lähestyy Bitcoinia niukkuudessa, tämä atribuutti itsessään ei vielä tee Ethereumista ”kestävää rahaa”. PoW-taustainen Bitcoin tulee edelleen olemaan de facto sensuurikestävä assetti, eikä keskitetympi Ethereum pystyne suoraan kilpailemaan sitä vastaan.

Bitcoin vastaan Ethereum Digitaalinen kulta vai DeFi-kassavirta

Markkina-arvo: Ethereum vastaan Bitcoin

Markkina on jo pidempään spekuloinut niin sanotulla flippening-tilanteella, jossa Ethereumin markkina-arvo ylittäisi Bitcoinin, lähimmäksi on toistaiseksi päästy helmikuussa 2018 ja toukokuussa 2021. Helmikuussa 2018 ETH:n ja BTC:n markkina-arvot lähentyivät sataa miljardia dollaria (USD) syklin lopuksi ja tämän vuoden toukokuussa ETH ja BTC lähenivät hetkellisesti 500 miljardin dollarin tasoa. Molemmat tilanteet ovat olleet lähinnä anomalioita ja molemmissa kyseessä oli syklin loppu. Nykytasolta ETH:n pitäisi kasvattaa markkina-arvoaan 147,78 prosenttia saavuttaakseen BTC:n.

Bitcoin vastaan Ethereum Markkina-arvo

Hintakehitys: Bitcoin vastaan Ethereum

Bitcoinin ja Ethereumin hintakehitys on ollut huomattavan korreloitunutta, heijastaen molempien assettien tietynlaista kypsymistä. Viimeisimmän 2021-syklin aikana Ethereum seurasi Bitcoinin hintakehitystä ETH:n toukokuiseen breakoutiin asti. Toukokuussa ETH:n ja BTC:n välille muodostui huomattava kuilu ja divergenssi on pysynyt tähän päivään asti. EIP-1559-päivitykseen liitetyt odotukset ovat siivittäneet Ethereumin Bitcoinia vahvempaa hintasuorituskykyä.

Bitcoin vastaan Ethereum Hintakehitys

PoW vai PoS?

Tällä hetkellä sekä Bitcoin että Ethereum käyttävät Proof of Work-protokollaa (PoW), mutta Ethereumin odotetaan siirtyvän täysin erilaisella filosofialla rakennettuun Proof of Stake-protokollaan (PoS) alkuvuodesta 2022. PoW ja PoS ovat fundamentaalisesti hyvin erilaisia, PoW perustuu louhijoiden laskentatehoon ja PoS kyseessä olevan assetin omistusmääriin.

Proof of Work-protokollassa laskentatehtävän ensimmäisenä ratkaissut louhija saa lohkopalkkion, kun taas Proof of Stake-protokollassa validaattorit keräävät transaktiomaksuja verkolta. Verkon hallitsemiseksi PoW-louhijan pitäisi saada haltuunsa 51 prosenttia louhintatehosta, PoS-protokollassa verkon hallintaan riittää 51% omistaminen.

Proof of Stake on profiloitunut ympäristöystävällisemmäksi vaihtoehdoksi ja se oletetusti kuluttaa vähemmän energiaa kuin Proof of Work. Matalampi energiankulutus tehnee PoS-louhinnasta ja siitä johdetuista asseteista suosittuja ympäristöystävällisyyttä painottavien instituutioiden ja rahastojen keskuudessa. Vaikka PoS:n energiatehokkuus lienee parempi, se on edelleen melko vähän testattu protokolla. Proof of Work on varmaksi koettua teknologiaa ja myös PoW mahdollistaa vihreämmän energian hyödyntämisen.

PoW vai PoS

Jaa artikkeli:

Subscribe
Ilmoita
guest
1 Kommentti
vanhin
uusin eniten äänestetty
Inline Feedbacks
View all comments
AARNO TUOMENOJA
AARNO TUOMENOJA
09/08/2021 20:18

MIELENKIINTOINEN JA TODEN TUNTUINEN ANALYYSI, MINA VARMAAN USKON.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp