Shiba Inu

Shiba Inu (SHIB) – menestyksen salaisuus piilee yhteisössä

••••••••••

Miten päädyimme japanilaisesta metsästyskoirarotu Shiba Inusta kryptovaluuttaan, jolla on äärimmäisen sitoutunut yhteisö ja josta Elon Musk, yksi maailman rikkaimmista ihmisistä twiittailee silloin tällöin?

Shiba Inu -kryptovaluutta polveutuu Dogecoinista ja kuvailee itseään Dogecoin-“tappajaksi” omilla virallisilla verkkosivuillaan. Shiba Inu lupaa tuoda kontrollin takaisin tavallisille ihmisille sen hajautetun yhteisön avulla.

Kerromme tässä artikkelissa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää Shiba Inusta. Opit varmasti jotain uutta, olit sitten aloittelija tai kokenut konkari meemikolikoiden maailmassa.

Mikä on Shiba Inu?

Mikä on Shiba Inu (SHIB)? pähkinänkuoressa.

Shiba Inu (SHIB) on kryptovaluutta, joka mielletään usein meemivaluutaksi, eli memecoiniksi. Uniikin Shiba Inusta tekee se, että se on ensimmäinen 100 % yhteisönsä ylläpitämä kryptovaluutta, jonka tavoitteena on luoda hajautettu standardi.

Shiba Inu on saanut nimensä japanilaisen koirarodun mukaan, joka tunnetaan erityisesti viehättävästä ulkonäöstään ja vilkkaasta luonteestaan. Kun koko projekti on rakennettu koirarodun ympärille, on täysin luonnollista ettei projektilla ole whitepaperia, vaan Woofpaper.

Shiba Inun Woofpaperin mukaan kaikki kryptovaluutat, jotka eivät pysty säilyttämään omaa itsenäisyyttään, ovat hauraita. Projekti viittaa tällä keskitettyihin kryptovaluuttoihin.

Shiba Inun aktiivinen yhteisö tunnetaan nimellä Shib Army. Shib Armyn tärkein tehtävä on selvittää, voiko hajauttaminen todella toimia, kun kryptovaluutalla ei ole keskitettyä kehittäjätiimiä, rahoitusta tai suoraa johtajuutta.

SHIB-token

SHIB on Shiba Inun oma kryptovaluutta. SHIB-kryptovaluutan julkaisun yhteydessä 50 % sen silloisesta kokonaismäärästä lähetettiin Ethereumin perustajalle Vitalik Buterinille. Loput 50 % lukittiin Uniswap DeFi-palveluun likviditeetin turvaamiseksi.

SHIB käyttää ERC20-standardia, eli toimii Ethereum-lohkoketjussa.

SHIB-kryptovaluutan hinta on ollut äärimmäisen volatiili sen julkaisusta lähtien. Shiba Inu onkin herättänyt suurta kiinnostusta juuri sen volatiliteetin takia kryptovaluuttayhteisössä sekä kryptosijoittajien keskuudessa. 

Shiba Inu -kryptovaluutan hinta oli sen julkaisuhetkellä dollareissa mitattuna naurettavan alhainen (0,000000000056 dollaria), mutta vuoden 2021 alkupuoliskolla sen arvo alkoi nousta huimaa vauhtia. Tuolloin Shiba Inu hyötyi erityisesti Dogecoinin nauttimasta suosiosta. 2021 härkämarkkinassa erityisesti memecoinien arvostus nousi hurjasti. Dogecoinin ympärillä ollut hype johti siihen, että markkinoille syntyi satoja koira-aiheisia memecoineija.

Memecoinien hypen ansiosta kryptosijoittajat alkoivat luoda hypeä myös Shiba Inun ympärille, minkä seurauksena sen hinta ampaisi jyrkkään nousuun.

Shiba Inu hinta

(Shiba Inun hurja arvonnousu vuonna 2021)

Korkeimmillaan SHIB:n hinta oli jopa tuhansia prosentteja korkeampi kuin julkaisuhetkellä. Tämä houkutteli projektin ympärille valtavasti pikavoittoja metsästäviä sijoittajia.

Shiba Inun market cap oli korkeimmillaan päätä huimaavat 41,12 miljardia dollaria vuoden 2021 aikana.

On kuitenkin tärkeää huomata, että juuri korkean volatiliteetin vuoksi SHIB-kryptovaluutan hinta laski lähes yhtä nopeasti kuin se oli noussutkin sen jälkeen, kun se oli saavuttanut hintahuippunsa. Tämä aiheutti laajalti pettymystä sijoittajille, jotka olivat sijoittaneet projektiin vain nopean rahan perässä ja jotka eivät kerenneet myymään sijoituksiaan ajoissa.

Shiba Inu coin

(Shiba Inun arvonlasku vuoden 2021 lopulla – vuoden 2022 alkupuolella)

Tämän jälkeen SHIB-kryptovaluutan hinta on jatkanut hieman vähemmän volatiilina ja sen arvo on vaihdellut markkinatilanteen ja sijoittajien kiinnostuksen mukaan. Vuoden 2021 huipuista on kuitenkin jääty kauas.

Aloita sijoittaminen jo tänään
Bitcoin Litecoin Ethereum AAVE USDC Stellar Ripple

Liity Coinmotioniin ja aloita sijoittaminen minuuteissa!

Shiba Inun historia

Shiba Inu -kryptovaluutan tarina alkoi, kun sen perustaja, tuntematon henkilö tai ryhmä nimeltä “Ryoshi”, päätti luoda oman kryptovaluutan Dogecoinin innoittamana elokuussa 2020.

Shiba Inu hyötyi todella paljon Dogecoinin ympärillä vellovasta huumasta vuoden 2021 aikana. Tämän seurauksena kryptosijoittajien huomio kiinnittyi myös toiseen koirarotuun perustuvaan meemivaluttaan, nimittäin SHIB-kryptovaluuttaan. 

Vaikka Shiba Inu on suhteellisen nuori kryptovaluuttaprojekti (perustettu ”vasta” 2020), on se ehtinyt saavuttamaan jo paljon. Tässä lyhyt listaus Shiba Inun suurimmista saavutuksista sen lyhyen historian aikana:

  • Shiba Inun SHIB-kryptovaluutta on listattu yli sataan kryptopörssin valikoimaan maailmanlaajuisesti.
  • Shiba Inun virallisella X-tilillä on 3,8 miljoonaa seuraajaa. Tämä on huomattavasti enemmän, kuin monella muulla kryptoprojektilla, joilla on pidempi historia ja jotka ovat liittyneet sosiaaliseen mediaan aikaisemmin.
  • Hakukonejätti Google on usein luokitellut Shiba Inun (kuukaudesta tai tai hakukategoriasta riippuen) maailman kolmanneksi haetuimmaksi kryptovaluuttaprojektiksi heti Bitcoinin ja Ethereumin jälkeen.
  • Shiba Inun SHIB-kryptovaluuttaan on sijoittanut yli 3 miljoonaa sijoittajaa eri kokoisten kryptopörssien ja erilaisten DeFi-alustojen kautta.
  • Vuonna 2021 Ethereumin perustaja Vitalik Buterin lahjoitti yli miljardin dollarin arvosta SHIB-kryptovaluuttaa Intian Covid Relief Fund -rahastolle ja muille hyväntekeväisyysjärjestöille. Tämä on kirjattu historian suurimmaksi kryptovaluuttalahjoitukseksi.

Miten Shiba Inu toimii?

Shiba Inu kurssi

Shiba Inu julkaistiin alun perin ilman sen suurempia käyttötapauksia mielessä, mutta projekti keräsi nopeasti aktiivisen yhteisön projektin ympärille, joka alkoi rakentamaan sen ympärille useita lohkoketjua hyödyntäviä sovelluksia. Shiba Inun ekosysteemin kehittäjät ovat pyrkineet tuomaan meemikolikolle laajan tuen DeFi-palveluihin, NFT:ille ja layer 2 -protokollien väliin.

Lisäksi Shiba Inun kehittäjät ovat luoneet natiiveja, vain Shiba Inun ympärille toimivia sovelluksia, joista suosituimpia ovat seuraavat:

ShibaSwap

ShibaSwap on Shiba Inun ensimmäinen hajautettu sovellus, joka on Shiba Inun DeFi-toiminnan keskus. ShibaSwap on hajautettu vaihtopalvelu, joka mahdollistaa ERC20-tokenien vaihtamisen ja joka tarjoaa erilaisia likviditeettipooleja SHIB-kryptovaluutalle. 

ShibaSwap mahdollistaa myös steikkaamisen (eng. staking), jota Shiba Inu -yhteisö kutsuu termillä BURYing; likviditeetin tarjoamisen, jota Shiba Inu -yhteisö kutsuu termillä DIGging; vuorovaikutuksen Shiba Inuun perustuvien NFT:iden kanssa ja äänestämisen hallintoehdotuksista.

NFT:t

Shiba Inun kehittäjät julkaisivat 10 000 pikselöidyn koiran NFT-kokoelman nimeltä Shiboshis lokakuussa 2021, ja ne myytiin loppuun vain 35 minuutissa. Jokaisella Shiboshilla on erilaisia piirteitä, kuten asusteita, vaatteita, turkkia ja päähineet – jotka kaikki määrittelevät sen harvinaisuuden ja ominaisuudet. 

Tulevaisuudessa kyseisen kokoelman NFT:itä voi käyttää Shiba Inun suunnittelemassa Shiba Eternity -lohkoketjupohjaisessa pelissä.

Shibarium

Ethereum layer 2 -ratkaisujen (L2s), kuten Arbitumin ja Optimismin, käytön lisääntyessä Shib Army päätti kehittää oman L2-ratkaisunsa, joka keskittyy Shiba Inu -ekosysteemin omiin tokeneihin.

Shibarium käyttää BONEa maksaakseen verkon kaasumaksut. BONE on Shiba Inu ekosysteemin hallinnointitoken ja niitä on luotu yhteensä  250 miljoonaa kappaletta. Shiba Inun omilla sivuilla kerrotaan, että BONE:n avulla transaktiot Shiba Inun omassa ekosysteemissä ovat huomattavsti halvempia ja nopeampia kuin Ethereumin ekosysteemissä. 

Shibariumin ensimmäinen iteraatio alkoi toimia vuoden 2022 alussa ja sen kehittäjät suunnittelevat julkista betaversiota vuoden 2023 loppupuolelle. Raporttien mukaan Shibariumin toiminnallisuus keskittyy vertaistransaktioihin (eng. peer to peer) ja vuorovaikutukseen ShibaSwapin kanssa, ainakin sen alkuvaiheessa. Tämä vähentää DeFiin liittyviä kaasumaksuja, mikä viime kädessä pyrkii tehostamaan Shibarium alustan käyttöönottoa.

Shiba Inu vs Dogecoin

Shiba Inu ja Dogecoin ovat kaksi eri kryptoprojektia, vaikka ne liittyvätkin läheisesti toisiinsa. Ainut yhdistävä tekijä näiden projektien välillä on Shiba Inu -koirarotu. Kyseinen koirarotu on esillä molempien projektien verkkosivuilla sekä virallisissa kryptovaluutan logoissa.

Kumpi näistä projekteista on sitten parempi? Se riippuu viime kädessä yksilön sijoitustavoitteista ja riskinsietokyvystä. Dogecoinilla on pidempi historia, mutta sen arvo on herkempi markkinoiden vaihteluille. Shiba Inu puolestaan on uudempi kryptovaluutta, jolla on lyhyempi historiaa, mutta sillä on potentiaalia korkeampaan tuottoon.

Vaikka Shiba Inu on ollut olemassa huomattavasti lyhyemmän ajan kuin Dogecoin, on sillä silti yhtäpaljon seuraajia X:ssä kuin Dogecoinilla.

Alta löydät listauksen näiden projektien suurimmista eroavaisuuksista:

EroavaisuusShiba Inu (SHIB)Dogecoin (DOGE)
LohkoketjuEthereum-lohkoketju (ERC-20)Oma lohkoketju
MaksimitarjontaEi rajoitettuEi rajoitettu
Yhteisön tavoitteetKehittää oma ekosysteemi ja useita käyttötapoja SHIB-tokenilleHauskanpito &  hyväntekeväisyys
Markkina-arvoVaihtelee, mutta pienempi kuin DogecoininSuurempi kuin Shiba Inun
SijoitusstrategiaSpekulatiivinen, nopeat voitotAlun perin huumorin ja hauskanpidon ympärille rakentunut
Perustamisvuosi20202013

Shiba Inun käyttö

Erinäiset yritykset hyväksyvät Shiba Inun maksuvälineenä, mutta muuten Shiba Inun käyttö rajoittuu voimakkaasti kryptomaailmaan. Kuuluisimpia yrityksiä, joissa Shiba Inu käy maksuvälineenä ovat pelien myyntiin keskittyvä GameStop, verkkokauppaan keskittyvä Newegg ja elokuvateatteriketju AMC.

Kryptomaailmassa Shiba Inulla on hieman monipuolisemmat käyttötarkoitukset. Tässä niistä esiteltynä muutamat.

  1. Spekulatiivinen sijoittaminen: Monet ihmiset ovat kiinnostuneita Shiba Inusta spekulatiivisena sijoituskohteena ja toivovat hyötyvänsä sen hintavaihteluista.
  1. Käyttö DeFi-ekosysteemissä: Shiba Inun yhteisö on luonut projekteja kuten ShibaSwap, joka mahdollistaa Shiba Inun ja muiden ERC20-tokenien kaupankäynnin hajautetussa pörssissä. Tämä tarjoaa paljon mahdollisuuksia lainaamiseen, sijoittamiseen ja likviditeetin tarjoamiseen.
  1. Yhteisöllisyys: Shiba Inu on synnyttänyt aktiivisen yhteisön, joka yhdistää samanmieliset kryptoharrastajat ja luo intohimoa tämän meemikolikon ympärille. Yhteisö järjestääkin tapahtumia, kilpailuja ja tukitoimia, jotka edistävät yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta.
  1. NFT:t: Shiba Inu on julkaissut ja myynyt loppuun onnistuneesti Shiboshis NFT-kokoelman, johon kuului 10 000 erilaista pikselöityä koiraa erilaisilla ominaisuuksilla. Tulevaisuudessa, näitä NFT:eitä voidaan käyttää pelihahmoina Shiba Inun kehittelemässä Shiba Eternity -lohkoketjupelissä.

Shiba Inun yhteisö kehittää kryptovaluutta jatkuvasti, joten projektilta voidaan odottaa enemmän käyttötarkoituksia tulevaisuudessa niin kryptomaailmaan, kuin sen ulkopuolellekin.

Shiba Inun tulevaisuus

Shiba Inu coinin tulevaisuus

Shiba Inun tulevaisuus tulee olemaan mielenkiintoinen sen todella aktiivisen kehittäjäyhteisön ansiosta. Vaikka virallisista lähteistä tihkuu hyvin vähän tietoa siitä, millaisia päivityksiä Shiba Inulle on tulossa, mainitaan Shiba Inun virallisilla sivuilla ainakin seuraavat asiat:

  • Yhteistyösopimusten solmiminen yritysten ja merkittävien vaikuttajien kanssa
  • Shiba Eternity pelin kehittäminen
  • Shiba Inu -ekosysteemin sisällä toimivien sovellusten, kuten ShibaSwap ja Shibaruim kehitystyö
  • Metaversumin kehittäminen: Shiba Inun sivuilla kerrotaan, että yhteisö kehittää tällä hetkellä myös omaa metaversumia, joka tulee kantamaan nimeä The SHIB

Shiba Inun kehittäjillä on tällä hetkellä monta rautaa tulessa, mikä on aina positiivinen uutinen kryptoprojektin tulevaisuutta ajatellen. Toki monen suuren projektin samaa aikaa edistäminen voi johtaa myös siihen, ettei mikään niistä valmistu ajallaan tai yllä vaaditulle tasolle.

Kuten lähes aina meemiin pohjautuvien kryptovaluuttojen kanssa, myös Shiba Inu on erittäin herkkä sen ympärillä tapahtuville asioille. Yksi twiitti oikealta henkilöltä oikeaan aikaan voi laukaista Shiba Inulle ennennäkemättömän hintarallin yhtä suurella todennäköisyydellä kuin väärä twiitti väärältä henkilöltä syöksee sen kurssin jyrkkään pudotukseen.

Lue lisää: Miksi meemikolikot ovat niin suosittuja?

Shiba Inun yhteisö katsoo ylöspäin Elon Muskia, sillä Elon Musk on aiheuttanut kryptisilla twiiteillään paljon nousuja SHIB-kryptovaluutalle. Mitään varmuutta ei sille ole, että löytyykö maailman rikkaimman miehen kryptoportfoliosta oikeasti Shiba Inua. 

Niin kauan kuin aktiivinen kehitystyö Shiba Inun ympärillä jatkuu, niin siinä on potentiaalia.

Elon Musk ja Shiba Inu

Elon Musk on myös tärkeässä asemassa Shiba Inun, sekä niin monen muun meemivaluutan tulevaisuudessa. Muskilla on X:ssä vaatimattomat 195 miljoonaa seuraajaa, joille hän aina silloin tällöin vinkkaa erilaisia krytpoprojekteja mitä luovimmilla tavoilla.

(Elon Muskin twiitti Shiba Inusta vuonna 2023)

Shiba Inun yhteisö katsoo ylöspäin Elon Muskia, sillä Elon Musk on saanut kryptisillä twiiteillään usein Shiban kurssin raketoimaan. On tosin hyvä mainita, ettei ole mitään varmuutta, löytyykö maailman rikkaimman miehen kryptoportfoliosta oikeasti Shiba Inua. 

Lue lisää Elon Muskin suhteesta kryptovaluuttoihin

Shiba Inu – usein kysytyt kysymykset

Mitä eroa Shiba Inulla ja Dogecoinilla on?


Vaikka molemmat projektit muistuttavat paljon toisiaan ja niillä on todella aktiiviset yhteisöt, niin niiden ainut yhdistävä tekijä on Shiba Inu -koirarotu.

Shiba Inu on rakennettu Ethereum -lohkoketjun päälle kun taas Dogecoin käyttää omaa lohkoketjuaan.

Tuleeko Shiba Inun arvo ylittämään 1 dollarin rajan?


Huolimatta Shiba Inun vaikuttavasta arvonnoususta vuonna 2021, on erittäin epätodennäköistä, että sen arvo saavuttaisi 1 dollarin rajapyykin. Tämä arvio perustuu puhtaasti siihen, ettö sen kierrossa olevien tokenien määrä on yksinkertaisesti liian suuri.

Onko Shiba Inu hyvä sijoituskohde?


Se riippuu viime kädessä yksilön sijoitustavoitteista sekä riskinsietokyvystä. Shiba Inulla on yhtä suuri potentiaali arvonnousuun kuin arvonlaskuunkin. Mikäli haluat tästä huolimatta sijoittaa Shiba Inuun, suosittelemme seuraamaan tarkasti uutisointia sen kehitteillä olevista projekteista sekä muita siihen liittyviä uutisia.

Aloita sijoittaminen jo tänään
Bitcoin Litecoin Ethereum AAVE USDC Stellar Ripple

Liity Coinmotioniin ja aloita sijoittaminen minuuteissa!


Vastuuvapauslauseke: Esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajien omia, eikä niitä voida pitää Coinmotionin virallisina kantoina. Annetut tiedot voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta markkinan nopean vaihtelun vuoksi. Artikkeleissa esitettyjä tietoja tai näkemyksiä ei tule koskaan tulkita suosituksiksi tai sijoitusneuvonnaksi.

Jaa artikkeli:

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
vanhin
uusin eniten äänestetty
Inline Feedbacks
View all comments

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp