Litecoin

Mikä on Litecoin (LTC)? – kattava opas kaupankäyntiin

••••••••••

Litecoin on maailman toiseksi vanhin kryptovaluutta Bitcoinin jälkeen. Siinä missä Bitcoinia kutsutaan digitaaliseksi kullaksi Litecoin tunnetaan digitaalisena hopeana. 

Googlella työskennellyt insinööri Charlie Lee kehitti Litecoinin vuonna 2011 parantamaan Bitcoinin puutteita. Näillä kahdella projektilla onkin hyvin paljon samankaltaisuuksia, mutta molemmilla on omat uniikit vahvuutensa.

Tässä oppaassa käymme läpi mikä Litecoin on, miksi se on edelleen relevantti ja miten se eroaa Bitcoinista. 

Jatka lukemista!

Litecoin pähkinänkuoressa

  • Kevyt ja edullinen kryptovaluutta, joka mahdollistaa nopeat ja lähes kuluttomat maksut
  • Avoimen lähdekoodin globaali maksuverkko
  • Täysin hajautettu
  • Jakaa ominaisuuksia Bitcoinin kanssa, mutta käyttää erilaista louhinta-algoritmia

Mikä on Litecoin?

Litecoin on peer-to-peer Internet-valuutta, joka mahdollistaa välittömät ja lähes kuluttomat maksut missä ja kenelle tahansa. 

Litecoin on avoimeen lähdekoodiin perustuva globaali maksuverkko, joka on Bitcoinin tapaan täysin hajautettu. Litecoinin verkkoa turvaa matematiikka ja se antaa käyttäjilleen mahdollisuuden hallita suvereenisti omaa talouttaan.

Litecoin-verkko vahvistaa tapahtumia nopeasti ja tehokkaasti. Sillä on huomattava teollinen tuki, kaupankäyntivolyymi sekä likviditeetti markkinoilla, joiden ansiosta se täydentää erinomaisesti Bitcoinia maksuvälineenä.

Digitaalisena hopeana tunnettu Litecoin luotiin Bitcoin-forkiksi parantamaan kolmea Bitcoin-verkoston kohtaamaa pääongelmaa:

  • Nopeus: pitkät transaktioajat
  • Skaalautuvuus: toistuva verkon ruuhkautuminen
  • Keskittäminen: keskitetyt louhintapoolit


Litecoinin historia

Litecoinin kehitti vuonna 2011 Googlen palveluksessa ollut insinööri Charlie Lee. Massachusetts Institute of Technologysta (MIT) valmistunut Lee halusi luoda parannellun version Bitcoinista, joka suorittaisi pieniä transaktioita tehokkaammin ja edullisemmin kuin Bitcoin.

“Leikittelin Bitcoinin koodikannan kanssa lokakuussa 2011 ja luulisin, että lyhyesti sanottuna yritin luoda forkkauksen Bitcoinista. Se oli lähinnä hauska sivuprojekti.”

Charlie Lee

Litecoinin julkaisu osui historian ensimmäiseen suureen altcoinien aaltoon. Lähes kaikki tuon ajan altcoineista hiipuivat nopeasti ja kuolivat ajan myötä pois, mutta Litecoin on selvinnyt kaikista markkinan koettelemuksista. Se onkin Bitcoinin jälkeen toiseksi vanhin kryptovaluutta. Nykyään Litecoinilla on vahva tuki ja yhteisö takanaan.

Litecoin oli markkina-arvoltaan pitkään kolmen suurimman kryptovaluutan joukossa. Sen hinta ja markkina-arvo kävivät korkeimmillaan marraskuussa 2021, kun kurssi nousi yli 360 dollariin. Samalla sen markkina-arvo paisui yli 26 miljardiin dollariin. 

Litecoin muistuttaa rakenteeltaan huomattavan paljon Bitcoinia. Sitä onkin käytetty testiverkkon ja testausalustana eri päivityksille, jotka on myöhemmin sovellettu Bitcoiniin.

Litecoinin lyhyt historia:

  • 2011: Litecoinin luominen
    • Charlie Lee forkkaa Bitcoinin ja muuttaa sen koodia useilla parannuksilla.
  • 2013: Charlie Lee liittyy Coinbasen suunnittelujohtajaksi
    • Litecoin kokee positiivisen hintakehityksen, ja se nousi 10-kertaisesti 3 dollarista 30 dollariin, kun uutinen julkaistaan.
  • 2017: Teknologinen kehitys
    • SegWitin ja Lightning Network -kerroksen käyttöönotto parantaa Litecoinia entisestään
  • 2017: Kiista
    • Charlie Lee myy kaikki Litecoin-omistuksensa joulukuussa samaan aikaan Litecoinin hinnannousun aikana, mikä horjuttaa sijoittajien uskoa ja synnyttää spekulaatioita Leen mahdollisesta Litecoin-hintojen manipuloinnista. Lee kuitenkin selventää, että hän toimi huolissaan hänen kasvavasta vaikutuksestaan Litecoinissa, mikä voi johtaa eturistiriitaan.

Miten Litecoin toimii?

Litecoin, kuten suuri osa muistakin kryptovaluutoista, perustuu avoimeen lähdekoodiin ja on täysin hajautettu. Litecoinit luodaan monimutkaisen prosessin kautta, jota kutsutaan louhinnaksi. 

Litecoinin alkuperäinen missio oli estää yritysten suuria louhintafarmeja hallitsemasta prosessia käyttämällä erilaista salausmenetelmää. Louhijat kuitenkin mukauttivat nopeasti laitteitaan ja jatkoivat kaivoskapasiteettinsa kasvattamista.

Litecoin (LTC) on hyvin samankaltainen kuin Bitcoin. Molempien enimmäismäärä on kiinteä. Litcoinin maksimimäärä on 84 miljoonaa kappaletta, eli tasan neljä kertaa enemmän kuin Bitcoinilla (21 miljoonaa). Uusi lohko luodaan Litecoin-verkkoon 2,5 minuutin välein – neljä kertaa nopeammin kuin Bitcoinilla (10 minuuttia).

Litecoinia louhitaan ASIC-laitteilla aivan kuten Bitcoiniakin. Molemmissa verkoissa louhijat saavaat työstään palkkion: ensimmäinen louhija, joka varmentaa lohkon onnistuneesti, palkitaan louhittavalla kryptovaluutalla.

Kaikilla Litecoin-verkon louhijoilla on käytössä louhintaohjelmisto, jonka kautta uudet lohkot varmennetaan. Kun louhijat vahvistavat lohkon, se lisätään ketjun uusimmaksi lohkoksi. Lohkoketju on muuttumaton arkisto kaikista koskaan tehdyistä Litecoin-tapahtumista.

Litecoinin puoliintuminen

Joka neljäs vuosi Litecoinin louhijoiden saamat louhintapalkkiot puoliintuvat. Puoliintuminen on lohkoketjuun sisäänohjelmoitu mekanismi, jonka tarkoitus on hidastaa uusien Litecoinien syntymistahtia.

Lohkopalkkiot puoliintuvat joka neljäs vuosi. Kun louhijat saavat määrällisesti vähemmän kompensaatiota, myös markkinoille virtaa vähemmän Litecoinia. Toisin sanoen Litecoinin tarjonta pienenee. Markkinateorian mukaan tämän pitäisi nostaa yhden Litecoinin arvoa, jos kysyntä pysyy samana.

Kun Litecoinin lohkoketju aloitti toiminnan, louhijat saivat 50 Litecoinia lohkoa kohden. Koodiin ohjelmoitu inflaatiomekanismi puolittaa palkkion 840 000 lohkon, eli noin 4 vuoden välein. Viimeinen Litecoin on louhittu arviolta vuonna 2142, eli 2 vuotta viimeisen Bitcoinin louhimisen jälkeen. 

Vuoden 2023 alussa Litecoinin lohkopalkki on 12,5 lohkoa kohti. Elokuussa 2023 tapahtuva puoliintuminen laskee palkkion 6,25 kolikkoon.

Miksi Litecoinin lohkopalkkio puoliintuu?

Puoliintumismekanismi on vastalääke fiat-valuutan inflaatiolle. Ensimmäisen kerran puoliintumista sovelsi Satoshi Nakamoto ohjelmoidessaan sen Bitcoinin koodiin. Myöhemmin Charlie Lee, joka otti paljon mallia Bitcoinilta ohjelmoi puoliintumismekanismin Litecoiniin. 

Tiedämme, että päivittäin käyttämämme eurot ovat valtion ja keskuspankin liikkeelle laskemia. Euroja hallinnoi Euroopan keskuspankki (EKP), kun taas dollareita laskee puolestaan liikkeelle Yhdysvaltain keskuspankki (FED).

Moni tietää myös ainakin teoriatasolla inflaatiosta. Mutta mistä inflaatio johtuu? Inflaatio, eli rahan arvon heikkeneminen syntyy, kun hallitus tai keskuspankki laskee liikkeelle lisää rahaa. Maailman keskuspankit ovat harrastaneet tätä 2008 finanssikriisin jälkeen liiallisesti yrittäessään elvyttää maailmantaloutta. Koronapandemia pahensi tilannetta.

Valtiot ja pankit ovat printanneet vuosia tyhjästä rahaa markkinoille. Se on aiheuttanut korkean inflaation. Bitcoin ja Litecoin tarjoavat vastalääkkeen tälle kiinteällä enimmäismäärällä ja 4 vuoden välein puoliintuvalla tarjonnalla.

Markkinoilla olevien Litecoinien määrä kasvaa jatkuvasti (vuoteen 2142 asti), mutta uusien Litecoinien luominen hidastuu tasaisesti. Kukaan ei voi luoda niitä lisää. Liikkeelle lasku on siis tarkasti ennustettavissa yli 100 vuoden päähän. Kukaan ei voi ennustaa dollareiden tai eurojen luomistahtia, koska se on mielivaltaista.

Litecoinin tarjonta on puoliintumisen ansiosta rajallinen, eikä sitä voi luoda lisää keinotekoisesti. Fiat-valuutta toimii juuri päinvastoin.

Litcoinin puoliintumiset

  • 25. elokuuta 2015: 50 → 25 LTC:tä
  • 5. elokuuta 2019: 25 → 12,5 LTC:tä
  • 23.8.2023 (arvio): 12,5 → 6,25 LTC:tä

Litecoinin algoritmi

Litecoinin luonnin yksi keskeisistä tavoitteista oli luoda kryptovaluutta, jonka louhinta olisi mahdollisimman hajautettua. Bitcoin-louhinta on muuttunut raskaaksi ja vaikeaksi, minkä vuoksi se on siirtynyt kotikäyttäjiltä ammattimaisille toimijoille louhintahalleihin, joissa tuhannet louhintaan erikoistuneet laitteet raksuttavat matemaattisia laskutoimituksia. Vaikka Bitcoin on hajautettu järjestelmä, niin sen verkon louhintatehosta merkittävä osa on muutamien suurten toimijoiden varassa.

Liian keskittynyt kryptovaluuttalouhinta voi aiheuttaa monia haasteita. Louhijoille voi esimerkiksi tulla houkutus väärinkäytöksiin voittojensa maksimoimiseksi. Yksi suurimmista Bitcoinin louhijoista, Bitmain, jäi kiinni manipuloinnista, mikä vähensi koko Bitcoin-yhteisön luottamusta ammattimaisia louhijoita kohtaan.

Litecoinissa louhinnan keskittymistä on pyritty vähentämään muuttamalla louhinnassa laskettavaa matemaattista ongelmaa. Se käyttää Scrypt-nimistä algoritmia Bitcoinin SHA-256-algoritmin sijaan. Suurin ero Scryptin ja SHA-256:n välillä on algoritmien esittämien matemaattisten ongelmien ratkaisutavassa. Litecoinin käyttämä Scrypt on muistiin sidottu ongelma eli algoritmin ratkaisemisessa tietokoneen RAM-muisti on tärkeämmässä roolissa kuin laskentakapasiteetti.

Scrypt vie enemmän muistia ja on hitaampi kuin SHA-256, mutta sai hyväksyntää kryptoyhteisössä sen jälkeen, kun Scryptiä muokattiin vuonna 2011 toimimaan tavallisten prosessorien kanssa louhinnassa.

Muistivaatimuksen takia Scrypt-pohjaisten algoritmien louhimiseen erikoistuneiden ASIC-laitteistojen rakentaminen on hankalampaa kuin Bitcoinille. Niiden tuottama etu on pienempi, joten niihin ei ole yhtä kannattavaa sijoittaa kuin Bitcoinin kohdalla. 

Vaikka myös Litecoin-louhimiseen on kehitetty ASIC-laitteistoa, on Scrypt-pohjainen algoritmi rajoittanut tätä kehitystä ja pitänyt Litecoin-louhinnan paljon hajautetumpana ja kotilouhijoille houkuttelevampana kuin Bitcoin-louhimisen.

Bitcoin-louhintaa on voinut verrata kylmän sodan kilpavarusteluun, kun louhijat kilpailevat ASIC-louhijoiden tehossa ja louhintahallien koossa. Litecoinissa kilpavarustelua on saatu hillittyä tehokkaasti.

Bitcoin (BTC) vs Litecoin (LTC)

Bitcoinin ja Litecoinin välillä on useita samankaltaisuuksia. Ne ovat kaksi markkinoiden vanhinta kryptovaluuttaa, ja molemmat selvinneet kaikista markkinoiden haasteista tähän asti. 

Mitä eroa ja yhteistä niillä on?

Litecoinin toiminta pohjautuu Bitcoinin koodiin

Litecoin on yksi onnistuneimmista Bitcoinin koodiin pohjautuvista luomuksista.

Bitcoin perustuu avoimeen koodiin eli sen koodi on kokonaisuudessaan luettavissa, kopioitavissa ja muokattavissa. Tämä on tehnyt Bitcoinin koodiin pohjautuvien kryptovaluuttojen luomisesta helppoa, mikä on houkutellut monet luomaan uusia kryptovaluuttoja ja lohkoketjuprojekteja. 

Litecoin-transaktiot toimivat samalla tavalla kuin Bitcoin-transaktiot. Uusia Litecoineja syntyy niin ikään samalla mekanismilla: proof-of-work-louhinnalla. 

Litecoinin käyttäjien yksityisyys on suojassa digitaalisten lompakkojen takana, mutta kaikki transaktiot kirjataan julkisesti lohkoketjuun. 

Jos ymmärrät Bitcoinin perusteet, ymmärrät myös Litecoinia. Niiden samankaltaisuuden ansiosta Litecoinin käyttäminen on helppoa Bitcoinin käyttäjille. Lompakoissakaan ei ole juuri eroa ja moni suosittu lompakko tukee näitä molempia kryptovaluuttoja. 

Bitcoinin ja Litecoinin erot

Siinä missä Bitcoin on digitaalista kultaa, Litecoin on digitaalista hopeaa. Kuten kävimme läpi, niillä on monia yhteneväisyyksiä. Molemmat ovat vertaisvaluuttoja. Molemmat ovat täysin hajautettuja, avoimen lähdekoodin globaaleja maksuverkkoja.

Charlie Lee kuitenkin kehitti Litecoinin parantaakseen Bitcoinin puutteita. Laajimmat erot Bitcoinin ja Litecoinin väliltä löytyvät alla olevasta taulukosta.

Litecoin tuottaa lohkoja 4 kertaa nopeammin kuin Bitcoin (uusi lohko 2,5 minuutin välein verrattuna Bitcoinin 10 minuuttiin). Sen takia myös maksimitarjonta on 4 kertaa isompi. Nopeampi kolikoiden liikkeellelasku ja suurempi tarjonta tarkoittavat, että tavallisella louhijalla on nelinkertainen todennäköisyys tienata lohkopalkkio samassa ajassa.

Mutta koska Litecoin käyttää muisti-intensiivistä Scryptiä, louhintalaitteiden käyttö vaatii huomattavasti enemmän prosessointitehoa. 

Bitcoin on vanhempi kryptovaluutta ja se on edelleen ylivoimaisesti markkinoiden suurin. Vaikka Litecoininkin markkina-arvo pyörii miljardeissa dollareissa, se on huomattavasti pienempi kuin Bitcoin.

Vuoden 2023 alussa kaikista Bitcoineista oli louhittu 92 prosenttia. Litecoineista oli louhittu 86 prosenttia.

Litecoin on bitcoinia kevyempi ja nopeampi

Nelinkertaisen lohkonopeutensa ansiosta Litecoin on nopeampi kuin Bitcoin. Siirrot ovat huomattavasti nopeampia ja edullisempia.

Suurten Bitcoin-siirtojen kohdalla on suositeltavaa, että vastaanottaja odottaa vähintään kaksi vahvistusta Bitcoin-verkolta ennen kuin luottaa transaktion saapuneen. Se saattaa kestää noin 20 minuuttia. Litecoinia koskee sama suositus, mutta koska Litecoin luo lohkoja 4 kertaa Bitcoinia nopeammin, kestää kahden vahvistuksen saamisessa ainoastaan 5 minuuttia.

Nopeudella on kuitenkin kääntöpuoli. Litecoin voi sen takia kasvaa huomattavasti raskaammaksi ja suuremmaksi kuin Bitcoinin lohkoketju. Tosin vuonna 2023 Bitcoinin lohkoketjun koko on yli 435 gigaa, kun taas Litecoinin lohkoketjun koko on 91,1 gigaa.

Litecoin on alunperin suunniteltu pienempiin siirtoihin kuin Bitcoin, minkä vuoksi Litecoineja on olemassa enemmän kuin bitcoineja. Litecoinien suurempi tarjonta pitää yhden Litecoinin hinnan huomattavasti alhaisempana kuin Bitcoinin hinnan. Yhden Bitcoinin omistaminen alkaa olla monelle mahdotonta, mutta Litecoineja voi hinnan puolesta hankkia useamman.

Osta Litecoinia turvallisesti Coinmotionista

Litecoin on ollut jo pitkään Coinmotionin valikoimassa. Olemme erittäin tarkkoja altcoineista, joita tarjoamme palvelussamme asiakkaillemme. Tuomme palveluun ainoastaan asemansa vakiinnuttaneita, luotettavia ja jatkuvasti kehittyviä kryptovaluuttoja. Litecoin oli ensimmäinen altcoin, jonka lisäsimme palveluumme.

Se on markkinoiden toiseksi vanhin kryptovaluutta ja on olemassaolonsa aikana selvinnyt kaikista markkinaturbulensseista ja haasteista.

Voit sijoittaa palvelussamme Litecoiniin turvallisesti. Säilytämme asiakasvaroja multisig-kylmälompakoissa kaukana hakkereiden ulottuvilta. Pidämme asiakkaiden varat aina erillään yhtiön omista varoista.

Aloita sijoittaminen jo tänään
Bitcoin Litecoin Ethereum AAVE USDC Stellar Ripple

Liity Coinmotioniin ja aloita sijoittaminen minuuteissa!

Miten Litecoin on pysynyt yli vuosikymmenen relevanttina?

Yli kymmenen vuoden olemassaolon jälkeenkin Litecoin on markkinoiden 20 suurimman kryptovaluutan joukossa. Miten se on mahdollista? Siihen on usea hyvä syy.

Skaalautuvuus

Litecoinin lohkonopeus on nelinkertainen Bitcoiniin verrattuna. Litecoin pystyy saavuttamaan huomattavasti nopeamman suorituskyvyn.

Transaktioiden nopeus

Litecoinin tapahtumien käsittelynopeus on 54 transaktiota sekunnissa (TPS), mikä on huomattavasti suurempi kuin Bitcoinin 5 transaktiota.

Hajauttaminen

Litecoinin algoritmi antaa useammalle henkilölle mahdollisuuden osallistua sen louhintaan. Tämä edistää verkoston hajauttamista, koska louhintaa ei keskity pelkästään isoille toimijoille.

Pienemmät transaktiomaksut

Litecoinin maksurakenne on 1/50 Bitcoinin koosta, mikä vähentää merkittävästi transaktiokustannuksia.

Laaja käyttö

Yli 3 000 yritystä hyväksyi Litecoinia maksuvälineenä tammikuussa 2022. Litecoin on yksi suosituimmista käytännön kryptovaluutoista, sillä se soveltuu erinomaisesti maksuihin. Verkkokauppiaat voivat hyväksyä Litecoin-maksuja verkkokauppajärjestelmien, kuten Shopifyn ja WooCommercen kautta.

Hyvä eteneminen

Litecoin-tiimi on saavuttanut viime vuosina useita merkkipaaluja.

Vuonna 2021 Litecoin esitteli OmniLiten, jonka avulla kehittäjät voivat rakentaa NFT:itä ja rakentaa omia räätälöityjä kryptovaluuttoja verkkoon.

Liteverse, Litecoin-verkon ensimmäinen NFT-markkinapaikka, otettiin käyttöön vuonna 2022. Kehittäjät ovat myös julkistaneet Litecoin-pohjaisen Lightning Network -mobiililompakon sekä käyttäjäystävälliset MWEB-integroidut mobiililompakot.

Litecoin-yhteisö on hyvin uudistushenkinen

Bitcoiniin on sidottu satoja miljardeja pääomaa, mikä on osittain tehnyt Bitcoin-yhteisöstä konservatiivisen. Kehitys- ja muutosehdotuksiin suhtautuminen on tyypillisesti varsin kriittistä. Ehdotusten on läpäistävä jopa vuosien kriittinen tarkastelu ennen käyttöönottoa. Konservatiivisuudessa on toki puolensa, mutta kehitys on hidasta.

Myös Litecoinin kohdalla yhteisö käy kehitysehdotukset tarkasti, mutta suhtautuu niihin kokeilunhaluisemmin. Litecoinissa esimerkiksi otettiin käyttöön skaalauspäivitys SegWit ennen kuin se implementoitiin Bitcoiniin. Litecoinin onnistunut SegWit-päivitys myös edesauttoi sitä, että päivitys toteutui myös Bitcoinissa.

Litecoinin kehitys ruokkii Bitcoinin kehitystä ja sitä voikin pitää eräänlaisena kehitysalustana Bitcoiniin tuleville uudistuksille.

Litecoinin (ja Bitcoinin) tulevaisuus

Litecoinilla on monia hyviä ominaisuuksia suhteessa Bitcoiniin. On kuitenkin epätodennäköistä, että se korvaisi Bitcoinin. Se ei edes ole sen kehittäjien tavoitteena. 

Bitcoin ja Litecoin ovat parhaimmillaan erilaisissa tarkoituksissa. Bitcoin on Litecoiniin verrattuna vakaampi, joten se on turvallisempi suoja inflaatiota ja markkinoiden kuohuntaa vastaan. Se on monille kullan kaltainen taloudellinen turvasatama. 

Sen sijaan käyttö vaihdannassa on rajoitetumpaa erityisesti verkon ruuhkautuessa kurssin noustessa kohisten, kuten vuoden 2017 lopussa. Bitcoin-louhintaan käytettävä suuri laskukapasiteetti sekä Bitcoinin itsenäisyys pankeista antavat sille suojaa sekä teknisiä, rikollisia että poliittisia uhkia vastaan.

Litecoin puolestaan on tarkoitettu enemmän vaihdon välineeksi kuin arvonsäilyttäjäksi. Nopeat siirrot ja edulliset siirtokustannukset tekevät siitä paremman pieniin siirtoihin kuten mikromaksuihin ja lahjoituksiin.

Koska Litecoin voi ottaa teknisiä kehitysaskeleita, joiden toteuttamiseen yksimielisyyden löytäminen Bitcoinin kohdalla on vaikeaa, voi se kehittyä Bitcoinia nopeammin. Näin Bitcoiniin suunnitellut uudistukset voivat tulla ensimmäisenä käyttöön Litecoinissa. Bitcoin ja Litecoin siis hyötyvät toistensa olemassaolosta.

Litecoin – usein kysytyt kysymykset

Mikä on Litecoin (LTC)?


Litecoin (LTC) on maailman toiseksi vanhin kryptovaluutta. Entinen Googlen insinööri Charlie Lee loi sen vuonna 2011 parantaakseen Bitcoinin puutteita: nopeutta, skaalautuvuutta ja keskittämistä. Litecoinia kutsutaan digitaaliseksi hopeaksi.

Miten Litecoin toimii?


Litecoin toimii samankaltaisesti kuin Bitcoin, mutta käyttää eri algoritmia. Louhijat ratkaisevat laitteillaan matemaattisia pulmia ja ensin pulman ratkaissut saa luoda uuden lohkon lohkoketjuun. Lohkoja luodaan 4 kertaa nopeammin kuin Bitcoinin lohkoketjussa.

Mitä Litecoinin puoliintuminen tarkoittaa?


Bitcoinin tapaan myös Litecoinin lohkopalkkiot puoliintuvat joka neljäs vuosi. Puoliintumisen tarkoitus on hidastaa uusien Litecoinien syntymisnopeutta. Puoliintuminen on ohjelmoitu Litecoinin koodiin ja tapahtuu 840 000 lohkon, eli noin neljän vuoden välein.

Miten Litecoin eroaa Bitcoinista?

Litecoin käyttää Scrypt-algoritmia, kun Bitcoin käyttää SHA-256-algoritmia. Litecoinin verkkoon luodaan lohkoja neljä kertaa nopeammin kuin Bitcoinin verkkoon (2,5min vs 10min) ja Litecoineja on neljä kertaa enemmän kuin Bitcoineja (84 miljoonaa vs 21 miljoonaa).

Aloita sijoittaminen jo tänään
Bitcoin Litecoin Ethereum AAVE USDC Stellar Ripple

Liity Coinmotioniin ja aloita sijoittaminen minuuteissa!


Vastuuvapauslauseke: Esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajan omia, eikä niitä voida pitää Coinmotionin virallisina kantoina. Annetut tiedot voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta markkinan nopean vaihtelun vuoksi. Artikkeleissa esitettyjä tietoja tai näkemyksiä ei tule koskaan tulkita suosituksiksi tai sijoitusneuvonnaksi.

Jaa artikkeli:

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
vanhin
uusin eniten äänestetty
Inline Feedbacks
View all comments

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp